BILTSHEERLIJK

Biltsheerlijk maakt zich zorgen over ons voedsel. Over de effecten die de productie heeft op bodem, klimaat en landschap. Verder neemt het aantal ongezonde voedselproducten toe en hebben slechte voedingspatronen effecten op onze gezondheid. Wat is er nu nog ‘goed’ om te eten?

Als we  als consument duurzaam geproduceerd eten willen kopen blijkt dat niet gemakkelijk en is dat ook zeker niet voor iedereen toegankelijk.  We zien dat de veranderingen in het aanbod maar heel langzaam gaan ondanks de door ons gevoelde urgentie.

Met Biltsheerlijk willen daar  iets aan doen op lokaal niveau. Lokaal voedsel betekent eten met je gezonde verstand: begrijpelijk en lekker, beter voor jezelf én de boer én het milieu.

Biltsheerlijk wil lokale voedselsystemen verduurzamen, te beginnen in gemeente De Bilt!

BILTSHEERLIJK Initiatiefnemers

Stichting Biltsheerlijk is opgericht door Willy Douma uit Groenekan, Maaike Noorlander uit Bilthoven en Joanne Ronhaar uit De Bilt.

Joanne Ronhaar is landschapsarchitecte, professional ‘groen & klimaat’ en initiatiefneemster van de biologische buurt moestuin de Biltse Biet (gelieerd aan transition town de Bilt).

Willy Douma is project medewerkster voor Hivos. Zij houdt zich bezig met mondiale voedsel vraagstukken en transformatie van het voedsel systeem. Zij weet als geen ander de impact van voeding op mens en milieu.

Met haar passie voor lekker eten en koken met eerlijke, heerlijke en vooral lokale producten zet Maaike Noorlander zich in voor een (h)eerlijker de Bilt. Geniet van eerlijke producten, omarm je omgeving en proef je regio!

Ons brede netwerk wordt ingezet voor de ontwikkeling en activiteiten van Biltsheerlijk.

Biltsheerlijk wil lokaal en milieuvriendelijk voedsel de normaalste zaak van de gemeente De Bilt maken. Geïnteresseerd?

Info@biltsheerlijk.nl

BILTSHEERLIJK activiteiten

HOE STAAT HET NU MET ...

1. Fietsroute 'Beleving van voedsel'
20%
2. Dorpsmarkt - dorpsstraat in De Bilt
80%
3. Voedselcafé 2 - van boer naar bord
40%
4. Biltse Fruittuin - Leren & Verbinden
5%
5. Voedselbos
33%

Doe mee met Biltsheerlijk

Steun ons of start je eigen initiatief